CÉDRUSNET KECSKEMÉT PROGRAM

Kecskemét MJV önkormányzata – felismerve a város idősödő társadalomszerkezetéből adódó kihívásokat és lehetőségeket –2020-ban intézményesítette a CédrusNet Kecskemét idősödésügyi programot, melynek legfőbb célja olyan társadalmi innovációs eszközök fejlesztése, amelyek megakadályozzák az idősödő középosztály lecsúszását, amelyek az 50 pluszos korosztályon belül érdemi változásokat generálnak a foglalkoztathatóság, a társadalmi részvétel, a független, egészséges és biztonságos élet, valamint az aktív életvitel területein. Kecskemét olyan minta szeretne lenni, amit a Kárpát-medencei magyar közösségei, települései át tudnak venni az idősödő társadalmak kihívásainak kezelésében. Olyan versenyképességi programként definiáljuk magunkat, ami a társadalmi idősödés helyi intézményrendszerét fejleszti, ami települési szinten határozottan fellép a sztereotípiák, az ageizmus ellen.

A program számos lehetőséget ad olyan társadalmi innovációk fejlesztésére, amelyek javítják az idősödő társadalom foglalkoztatási mutatóit, enyhítik a szociálpolitikai és egészségügyi rendszereket terhelő problémákat, illetve segítik az idősödő nemzedékben rejlő tudásra és tapasztalatokra támaszkodó új munkaerőpiaci eszközök fejlesztését. Ilyen innovációink például: HírösNagyi és Időslátogató képzés, szolgáltatás, közösségfejlesztés; a korbarát egyetem fejlesztése; Családi ügyintéző képzés és szolgáltatás; korbarát munkahely minősítés rendszere; az aktív idősödés új közösségei, a CédrusKörök; Digitális Tudásközpont bekapcsolása az idősödésügyi programba; idősödésügyi tudásmenedzsment eszközök fejlesztése.

A társadalom idősödése a jóléti társadalmak egyik legnagyobb kihívása a 21. században. A kedvező életkörülmények egyre hosszabb élettartamot biztosítanak, egyre tovább élhetünk. Párhuzamos jelenség, hogy a fiatalok egyre később és egyre kevesebb gyermeket vállalnak. Mindezek következtében az idősödők társadalmi rétege egyre szélesebb lesz, szerepük folyamatosan felértékelődik a munkaerőpiacon. A hosszabb várható életkornak köszönhetően egy új életszakasz jelent meg, az idősödés kora, amely alatt mi az 50-74 év közötti időszakot értjük. Erre a korosztályra összpontosít elsősorban a CédrusNet Kecskemét Program.

Az idősödő korosztály fogja kitenni az európai össznépesség 43 százalékát 2025-ben. Ez versenyképességi, termelékenységi, munkaerőpiaci kihívás is, hiszen például csak Magyarországon a következő pár évben 300 ezer fővel fog csökkenni a munkaképes korú népesség. Mindezeken túl a lényegesen hosszabb élettartam és a csökkenő gyerekszám is a nyugdíjrendszer, az egészségügyi és szociális szolgáltatások fenntartásának nehézségeit fogják okozni.

Az egyik megoldás, hogy az 50 pluszos népességből minél nagyobb arányban tartsuk a munkaerőpiacon az embereket. Ez viszont csak úgy lehetséges, hogy az idősödők is hajlandóak tanulni, megújítani képességeiket, kompetenciáikat, tisztában vannak a demográfiai kihívás következményeivel és az azokra adható jó válaszokkal. A gazdasági fejlődés ettől a tudásmegújítási hajlandóságtól függ.

A CédrusNet Kecskemét Program ebben a kontextusban keresi azokat a társadalmi innovációkat, új munkaköröket, munkahelyi idősödési megoldásokat, új szolgáltatásokat, képzési, oktatási lehetőségeket, amelyek Kecskemét versenyképességét segítik a közeljövőben.

2022-ben elnyertük Magyarországon az Év Társadalmi Innovációja címet (EMMI), a Településfejlesztési Szövetség „Ember és közösség” különdíját, illetve jelöltek voltunk a bécsi székhelyű SozialMarie PrizeforSocialInnovation díjra, ezzel is erősítve azt a célunkat, hogy Kecskemétnek legyen üzenete az 50 pluszos korosztály számára, hogy a város támaszkodjon a szeniorok tapasztalataira, életbölcsességére, aktivitására.

www.cedrusnetkecskemet.hu