Félidőben jár az Időslátogató képzésünk

A szokásos módon, önismerettel kezdődött Időslátogató képzésünk 2024. június 24-én.

A mentálhigiénés végzettségű tréner által vezetett napon a hallgatók megfogalmazták az időslátogatói szereppel kapcsolatos elképzeléseiket, beszéltek a határok fontosságáról és az asszertív kommunikációról valamint,  nem utolsó sorban, megismerkedtek egymással.

A második napon rendőr előadónk azokról a bűnesetekről beszélt, melyeknek gyakori célpontjai az idősek, és a megelőzés lehetséges módjait is megmutatta a leendő Időslátogatóknak.

Az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Idősgondozó Szolgálatának vezetője bemutatta a szolgálatuk működési egységeit és azok feladatköreit. Ezen információk birtokában az időslátogatók információval segíthetik a családokat szükség esetén.

Délután “Demencia a hétköznapokban” címmel hallhattak nagyon értékes előadást a résztvevők. A demencia természetét megismerve megfelelő hozzáállással segíthetik a demens időseket.

A harmadik nap az idősek egészségéről és gyakori megbetegedéseiről szólt. Háziorvos előadónk töretlen lelkesedéssel adta át tudását a hallgatóknak, akik az újraélesztést is gyakorolhatták. A képzés az időskori pszichés állapotok, folyamatok megismerésével folytatódik.

Tapodi-Szabó Annamária beszámolója

#cédrusnetkecskemét #időslátogatóképzés #aktívidősödés #időslátogatás

Szerző: | 2024.06.28.