Szolnoki Regionális Gyalogló Nap

A Monspart Sarolta által alapított Országos Gyalogló Idősek Klubhálózat toborzó körútjának újabb állomását Szolnokon tartották, stílszerűen a Sportcsarnok épületében.

A rendezvény célja az volt, hogy népszerűsítse az idősek körében az aktív életmód titkait, lehetőségeit.  Ilyen kérdésekre kaptak választ a résztvevők: Milyen tényezők befolyásolják a döntéseinket? Hogyan lehetséges egészségben, akár boldogságban is megöregedni? Hogyan fokozható a testi-szellemi aktivitás? Melyek a  lelki egészség titkai? Mit tehetünk a demencia és az Alzheimer kór megelőzése érdekében?  Milyen mozgások a legkedveltebbek, leghatásosabbak az idősek körében?

Érdekes előadást hallhattunk a Gondosóra programról, és a bevezetése óta szerzett tapasztalatokról.

Az előadások között és a nap végén egy memória-szakértő hölgy játékos  gyakorlatokon keresztül mutatta be, hogyan hangoljuk össze az agyunk jobb és bal féltekét, hogy minél tovább megőrizzük emlékező képességünket. A jó hangulatú program végén a halban egy szendvicsebéd várta a résztvevőket.

A meghívóra a CédrusNet Kecskeméti Gyalogló Klub tagok közül 30-an vettek részt.  A meghirdetett program után nyakunkba vettük Szolnok városát, hogy a csodás természeti adottságú településen is megtegyük a napi ajánlott 10 ezer lépést.  A Tisza új gyalogos hídja, a rózsák parkja, a Zagyva torkolat és a történelmi nevezetességek megtekintése után – ahogyan odautaztunk – tömegközlekedéssel érkeztünk haza.

Tokovics Klára beszámolója.
Képek: ZöldVitalitás Cédruskör
2024.06.03.

Szerző: | 2024.06.25.