Állásbörzén népszerűsítettük a Második karrier programot és a képzéseinket 

A Kecskeméti Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya 28. alkalommal tartott állásbörzét 2024. május 10-én, amelyen a CédrusNet Kecskemét Program is részt vett.  Gaál József alpolgármester, a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Cseh Tamás hivatalvezető és Ignácz Bence, a KSZC főigazgatója köszöntötte a megjelenteket és új résztvevőként a CédrusNet Kecskemét Programot is. A rendezvény népszerűségéről árulkodik, hogy helyhiány miatt nem tudtak több kiállítót fogadni, de az állást kereső érdeklődők is szép számmal jelentek meg, így kapunyitást követően meg is telt az állásbörze helyszíne. A nyitóbeszédekben a térség munkaerőpiaci helyzetén túl kitértek a nyugdíjasokban rejlő potenciálra is, és hangsúlyozták az élethosszig tartó tanulás fontosságát. Az álláskeresőknek pedig jó hír, hogy a térség további beruházásai által még tovább bővül majd a nyitott pozíciók száma.

19 munkáltató több, mint 50 munkakörbe keresett munkavállalókat, mellettük pedig a Kecskeméti Szakképzési Centrum, a Neumann János Egyetem, a Foglalkoztatási Hivatal, valamint a CédrusNet Kecskemét Program munkatársai a képzési- és programlehetőségeket mutatták be az érdeklődőknek. 

Második karrier programunk, HírösNagyi és Időslátogató képzésünk igazán népszerűnek bizonyult a látogatók körében, a két és fél óra leforgása alatt közel 80 fő fordult meg standunknál. Volt olyan, aki még egyáltalán nem hallott rólunk, volt, aki már hallott, de nem tudta mivel foglalkozunk, volt, aki kimondottan bennünket keresett, és szerencsére olyan is, akivel már több alkalommal találkoztunk különböző eseményeinken. Nagy örömünkre szolgál, hogy programjainkkal hozzájárulhatunk a munkakeresők céljainak hatékonyabb eléréséhez. Soron következő workshopunk alkalmával gyakorlatias karrier tanácsokkal gazdagodhatnak a résztvevők, többek között a jó önéletrajz elkészítésének fortélyairól, és az állásinterjún való meggyőző és hiteles megjelenésről is hasznos információkat hallhatnak. A közeljövőben is számos érdekes és színes rendezvénnyel várjuk az érdeklődőket, többek között további gyárlátogatások, pályaorientációs képességmérés, klubtalálkozók és pódiumbeszélgetések, valamint intergenerációs karrier programok állnak szervezés alatt. Naprakész információk a CédrusNet Kecskemét Program honlapján és facebook oldalán találhatók.

#cédrusnetkecskemét #másodikkarrier #állásbörze #munkaügyiközpont #hírösnagyi #időslátogató