Díjkiosztót tartottak a Lechner Kávéházban

A Házasság Hete programsorozat keretében hirdetett pályázat díjkiosztóját tartották február 20-án a Lechner Kávéházban. A tizenöt novella tizenöt fiatal tehetséget takar, a háromtagú zsűrinek (Weninger Erzsébet, Stein Ildikó, dr. Turai Laura) nehéz dolga volt, ezért az eredetileg két különdíjat megtoldották eggyel, valamint könyvjutalmat is átvehettek a pályázók.

Az eseményen köszöntőt mondott Engert Jakabné alpolgármester, főszervező, a koordinálást Stein Ildikó, a Hirös Fiatalok Egyesület alelnöke vállalta, a házigazda dr. Turai Laura irodalomtörténész volt, aki a beérkezett pályázatokat külön-külön is méltatta.

A díjakat Szemereyné Pataki Kalaudia polgármestertől vehették át a nyertesek. A polgármesterasszony beszédében a diákokat további alkotásra bátorította, valamint a közeljövőben induló Tehetséggondozó Irodalmi Műhelyről is szólt.

Weninger Erzsébet, a Montázsmagazin főszerkesztője publikálási lehetőséget ajánlott számukra lapjában.

A Szerelemre ítélve című pályázat díjazottjai:

Barna Nóra lett, Katona József Gimnázium

Szuromi Gréta Kecskeméti Református Gimnázium

Kuti Emma Kecskeméti Református Gimnázium

Különdíjban részesült a bolyais Lukács Lizett, a katonás Melján Anna, valamint Füzes Csenge, a Szegedi Tudományegyetem elsőéves gyógypedagógus hallgatója.

Gratulálunk a díjazottaknak!

FOTÓ: BANCZIK RÓBERT

#szerelemreítélve #novellapályázat #lechnerkávéház #kecskemét