Digitális történetmesélés!

Izgalmas kísérletbe kezdtünk a Digitális Tudásközpontban! 6-8 fős (különböző korcsoportú, összetételű) csapatoknak tesszük fel a kérdést: Milyen legyen a jövő városa, milyen Kecskeméten szeretnének élni 30-40 év múlva? Az rendben van, hogy zöld, hogy fenntartható, hogy okos, hogy korbarát vagy digitális, de mégis, ezt hogyan képzeljük el?

Álmodjuk meg a jövő Kecskemét városát, sőt, tervezzük és építsük is meg a Digitális Tudásközpontban!

Az első digitális történetmesélést a Mathias Corvinus Collegiummal együttműködve kilencedikes fiatalokból álló kis csapat abszolválta is a Tudásközpontban körülbelül 50 óra munkával. A projektmunkában a Maker’s Red Box„Jövő városa” remek tananyagának segítségével nyolc fejlesztendő szakterületet helyeztek fókuszba a diákok, amit aztán meg is építettek. A fiatalok munkáját a Digitális Tudásközpontban mutattuk be a héten.

Úgy gondoljuk, azzal hogy a fiatalok, a különböző csoportok be tudják mutatni elképzeléseiket a város vezetőinek, maguknak érezhetik, azt, amit felépítettek, amit megálmodtak, és ha ezt még vissza is hallhatják egy-egy döntéshozó gondolataiban, még inkább a város polgárainak érezhetik magukat.

Tényleg jó tudni, hogy egy emberöltő múlva is jó kezekben lesz Kecskemét!

Fotók: Banczik Róbert és Molnár Szilárd

Szerző: | 2024.01.14.